17 Haziran 2012 Pazar

Volvo S60 Polestar Perfomance Concept


Şu sıralar Volvo'da çok güzel şeyler oluyor. Çinliler tarafından satın alındıktan sonra birçok kişiyi endişelendiren marka bu endişelerin yersiz olduğunu göstermek ister gibi bir tutum takınmış durumda. S60 ve V40 gibi şık modellerin ardından yüksek performanslı araçlara da ağırlık veren Volvo, Polestar ile olan işbirliğini de bir adım ileriye taşıyacakmış gibi görünüyor.

Daha önce C30'un Polestar versiyonunu tanıtıp dikkatleri üzerine çeken İsveç merkezli firma 405 beygir güç üretebilen bu otomobili bir konsept olarak bırakınca otomobilseverleri üzmüştü. S60 temelli Polestar versiyonunuysa yollarda görebilecekmişiz gibi duruyor.

Geniş hava girişlerine sahip ön tamponunun alt kısmına splitter entegre edilen araçta 19 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Çamurlukları yirmişer mm genişletilen aracın ön ve arka iz açıklıkları 20 ve 40 mm artmış. Modifiye edilen süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılırken egzoz sisteminde iki büyük çıkış kullanılmış. Alt kısmına difüzör eklenen arka tamponu da yeni yan etekler gibi daha sportif görünürken bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş. Brembo imzalı fren sisteminde ön aksta 6 pistonlu kaliperler ve 380 mm çaplı diskler kullanılırken arka aksta 302 mm çaplı diskler bulunuyor.


İç mekanda değişikliği minimumda tutan Volvo ve Polestar yan destekleri yükseltilmiş sportif koltuklar ve pozisyonu alçaltılmış orta konsolla performans odaklı sürüşlere davetiye çıkarırken deri döşemenin yanında koltuk, direksiyon simidi ve vites topuzu gibi yerlerde Alcantara da görev yapmakta.

S60 T6'da da görev yapan 3 litre hacimli motor bloğuna sahip olan otomobil gördüğü modifikasyonlar sonrasında 508 beygir güç, 575 Nm tork üretebilir hale gelmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan S60 Polestar 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s'in üzerinde.

Aracın seri üretime alınıp alınmayacağı henüz kesinlik kazanmamış olsa da Mercedes C63 AMG, Audi RS4 ve BMW M3 gibi Alman otomobillerini şimdiden rahatsız etmesi muhtemel.

7 yorum:

  1. Volvo'nun projelerine devam edecegini, Cin'in bir etkisi olmayacagini soylemislerdi de, boyle bir cikistan sonra pek cok kisinin ici rahatlamistir eminim. Acaip guzel olmus!

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok beğendim. Umarım bu güç seviyesini koruyarak seri üretime geçer.

    YanıtlaSil
  3. senin o 508 beygir diyen agzini yerim. volvo'nun almanlarin elinde musteri almasini izlemek cok zevkli olacak.

    YanıtlaSil
  4. Fordun 10 sene alıp götürdüklerini çinliler 2 senede Volvo'ya fazlasıyla geri kattı.Volvo şu an bağımsız bir şirket olarak hareket ediyor.Çinli firma çok ciddi para yatırdı ve Volvo'da görünüşe göre iyi yönetiyor bu parayı.
    Volvo'dan gelen her haber artık adına yakışır şekilde heyecan yaratıyor.

    YanıtlaSil
  5. Çinliler Volvo'ya parayı verip istedikleri gibi oynamasına izin veriyor gibi görünüyor ki bence de başarılı bir strateji.

    YanıtlaSil
  6. arka farlar honda accordan alınmış
    çin eli değdiği belli oluyor :D

    YanıtlaSil
  7. Honda japon yalniz =)

    YanıtlaSil