19 Şubat 2012 Pazar

Mini Clubvan Concept


İngiliz üretici Mini 2012 Cenevre otomobil fuarına ilginç bir araçla katılacak. Clubman ailesinin ticari versiyonunu sergileyecek olan firma, sanat galerileri ve fotoğrafçılar gibi küçük ve şık bir ticari araca sahip olmak isteyen iş gruplarını hedeflese de ülkemizde bu tür araçların düşük vergi diliminde kalması sayesinde hiç öngörülmeyen bir satış başarısı yakalanabilir.


Dış görünüşü, iptal edilen arka yan camlar dışında Clubman ile aynı olan otomobilin gövdesi üzerinde daha az kromaj kullanılması kimseyi şaşırtmayacaktır. Aynı şekilde ön konsol tasarımı da temellerini kullandığı modelle aynı olan konseptin donanımında sadeleştirmeye gidilmiş.

Arka koltukları iptal edilen ticari versiyonun koltukları arkasına paslanmaz çelikten üretilen bir separatör eklenirken yolcu tarafında bulunan arka kapı korunarak bagaj bölmeine ulaşım kolaylaştırılmış.

Seri üretime alındığı halde hangi motor seçeneklerine sahip olacağı henüz kesinleşmeyen aracın Türkiye'de dahil olacağı düşük vergi dilimi de fırsat bilinirse sonunda 2 litre hacimli turbo Diesel motora sahip Mini modellerine kavuşabiliriz.

4 yorum:

  1. iyi güzel de 2 kişiden fazlası taşınmaz ki

    YanıtlaSil
  2. helebi turkiyeye gelsin ozaman goruruz kac kisi tasinirmis :D

    hotrodvari gorunus on numero olmus yalniz.

    YanıtlaSil
  3. ben beğenmedim. uzun bir zamandır mini coupe dışında başka bir modelini beğenemiyorum mini'nin. çok bozdu, eski jenerasyonları daha güzeldi. zamanın bozduğu araçlar listesine katıldı mini araçları da. bu illetten en çok çeken araç ise muhtemelen vw beetle'dır sanırım.

    YanıtlaSil
  4. Ben de yapı olarak Clubman modelini sevmiyorum. Bununla birlikte böyle bir aracın, doğru fiyatlandırmayla Türkiye'de satış rekoru kırması muhtemel.

    İki kişi taşıyan Mini tarafından satılan otomobil. Yazıda da belirttiğim gibi üstyapıcılar arka koltukları ayrı bir şekilde getirip monte edeceklerdir. Opel Corsa ve Ford Fiesta'nın van versiyonlarında öyle olmuştu.

    YanıtlaSil