20 Ekim 2010 Çarşamba

Land Rover Discovery


İngiliz üretici Land Rover, lüks araçlarından Discovery'ye yeni motor seçenekleri ekledi. 2011 model yılı için donanımı da zenginleşen aracın tüketim değerleriyse aşağıya çekilmiş.

Avrupa'da Discovery'nin en çok satan motor seçeneği olan TDV6'da kullanılan 2.7 litre hacimli turbo Diesel motor yerini 3 litre hacimli kardeşine bırakıyor. Daha önce bu motorun 245 beygir güç üretebilen versiyonuna sahip olan araçta bundan böyle giriş versiyonu olacak ünite 211 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Sadece otomatik şanzımanla sunulacak olan bu modelin ortalama yakıt tüketimi 9.3 litre/100 km olarak açıklandı.

Benzinli motor seçeneklerinde de yenilik olan araç artık 5 litre hacimli v8 motorun atmosferik emişli versiyonuna sahip. 375 beygir güç üretebilen ünite 510 Nm tork değerine ulaşabilirken ortalama tüketimi 13.9 litre/100 km'yi buluyor.

Elektronik yardımcılarına yokuş kalkış desteği katılan aracın yokuş iniş yardımcısı da yenilenmiş. Tasarım olarak sunulan en büyük yenilikse aracın sahip olduğu Land Rover yazılarının renk değiştirmesi olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder