12 Ağustos 2010 Perşembe

Volkswagen CrossTouran


Nisan ayında tanıtılan Touran ailesinin yükseltilmiş gövdeye sahip versiyonu CrossTouran da müşterilerin beğenisine sunuldu. Tasarımında büyük sürprizler olmayan aracın motor seçeneklerinde de ailenin diğer modellerinde kullanılan üniteler dikkat çekiyor.

Yerden yüksekliği, Touran'a nazaran 20 mm artmış olan aracın 17 inç çaplı jantlarına önde 215, arkadaysa 235 tabanlı lastikler uygun görülmüş. Siyah plastik korumalarla genişletilen çamurluklar aracın daha güçlü durmasını sağlarken aynı renkteki kapı koruma çıtaları ve tampon altı korumalarla uyumlu bir bütün oluşturuyor. Mat alüminyum tavan rayları da CrossTouran'ın standart donanımında sunuluyor.

İç mekana geçtiğimizde de büyük değişiklerle karşılaşmıyoruz. CrossTouran'a özel koltuk döşemeleri dikkat çekerken opsiyonel olarak sunulan panoramik tavan ve 3. sıra koltuk geniş ailelerin hoşuna gidecek. Ön konsol ve kapı içlerinde paslanmaz çelik görünümlü kaplamalar kullanılırken ön koltukların arkasında görev yapan tepsiler unutulmamış.

Motor seçenekleri 105 beygir güç üretebilen 1.2 litre hacimli TSI üniteyle başlayan CrossTouran'ın 1.4 litre hacimli TSI motoru 140 beygir gücünde. Turbo Diesel motor seçeneklerine geçtiğimizde 1.6 litre hacimli motorun 105 beygir güç üretebilen versiyonuyla birlikte 2 litre hacimli ünitenin 140 ve 170 beygir gücündeki seçenekleri karşımıza çıkıyor.

Doğalgazla çalışan TSI EcoFuel da seçeneklere eklenirken bu model 100 km mesafede 4.8 kg CNG ile yetinebiliyor. Yakıt tüpleri aracın tabanına yerleştirildiğinden koltukların tamamı yatırıldığında elde edilen 1.989 litrelik bagaj hacmi aynen korunmuş.

Almanya'da başlangıç fiyatı 27.700 Euro olarak duyurulan aracın 1.2 litre hacimli motoru sadece manuel şanzımanla sunulurken diğer motor seçeneklerinde çift kavramalı yarı otomatik şanzıman (DSG) opsiyonu da bulunuyor. İki litre hacimli motorlarla birlikte bu şanzıman opsiyonu 6 ileri vitesli olarak sunulurken diğer modellerde oran sayısı 7'ye yükseliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder