6 Kasım 2009 Cuma

Scion xD Rally


SEMA Show 2009'da sergilenen Scion konseptlerinden birisi, 0-60 Dergisi ve Sparco'nun ortaklaşa bir şekilde çalışarak bu otomobilden nasıl ralli parkurlarına hazır bir yarışçı çıkarılabileceğini gösteriyor.

Dışarıdan bakıldığında karter koruması, dev sis farları, 15 inç çaplı ralli jantları, tavandaki hava yarığı ve çamurluklara eklenen paçalıklarla tam bir ralli aracı olan xD'nin süspansiyon sistemi de ağır şartlara uyum sağlayabilmesi için yenilenmiş.

Fren sistemi de tamamen yenilenen otomobilin iç mekanı standart ralli otomobillerinden alıştığımız şekilde düğme ve şalterlerle dolu. Sparco tarafından tedarik edilen yarış koltukları, vites kolu, direksiyon ve 6 noktadan bağlı emniyet kemerleri aracın kullanımı sırasında pilotun kontrolü kolayca elinde tutmasına olanak sağlarken iç mekanı boydan boya kaplayan roll cage güvenliği garanti ediyor.

Otomobili hafifletme çalışmaları sırasında motor kaputu, bagaj kapağı ve kapak üzerinde bulunan dev spoiler karbon fiberden üretilen modellerle değiştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder