10 Ocak 2011 Pazartesi

Rolls-Royce Phantom Spirit of Ecstasy Centenary Collection


İngiliz üretici Rolls-Royce, Spirit of Ecstasy'nin 100. yaşını özel bir Phantom serisiyle kutluyor. Sadece 100 örneği üretilecek olan araçlarda teknik bir modifikasyon bulunmazken yeniliklerin tamamı görsel.

Ünlü ön panjurunun üzerinde yer alan maskotu Spirit of Ecstasy gümüşten üretilen araçların bu kısmında bulunan siyah altın ve siyah krom kaplamalar seriye özel donanımlar arasında bulunurken logo, ön panjurun içerisine gizlendiğinde ortaya çıkan kısımda 6 adet damga göze çarpıyor. Siyah renki Rolls-Royce logosunu bagaj kapağı ve ön kapı içlerinde de sunan üretici bu özelliği de sadece özel seriye eklemiş.

Birçok noktasında "Spirit of Ecstasy Centenary 2011" yazısı bulunan aracın orta konsolunda özel üretim serinin bir üyesi olduğunu gösteren "One of One Hundred" plakası bulunurken torpido gözünün üzerinde yazan kelimeler logonun tasarımcısı Charles Sykes'ın kaleminden çıkmış.

Tamamı bu modele özel dört gövde rengiyle sunulacak olan araçların iç mekanında bol bol gümüş kullanılmış. Döşeme renklerini neredeyse sınırsız bir paletten seçebilen müşterilere Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Ötvös tarafından imzalanmış gümüş bir Spirit of Ecstasy heykelciği hediye ediliyor.

Konsolda bulunan yazının tamamıysa şu şekilde: “A graceful little goddess, the Spirit of Ecstasy, who has selected road travel as her supreme delight and alighted on the prow of a Rolls-Royce motor car to revel in the freshness of the air and the musical sound of her fluttering draperies.” – Charles Sykes, 1911

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder