23 Kasım 2010 Salı

Porsche Cayman R


Alman üretici Porsche, Cayman gamının en sportif modelini 2010 Los Angeles otomobil fuarı sırasında tanıttı. Cayman S temelli araç hem daha hafif hem de daha güçlü.

Dış tasarımında hafif değişiklikler yapılan otomobilde 19 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken siyah yan aynalar, kapıların alt kısımlarında Porsche çıkartmaları ve sabit arka spoiler dikkat çeken diğer yenilikler.

İç mekanda, gövde rengi kaplamalar ve yarış koltuklarıyla sportif karakterini belli eden aracın emniyet kemerleri de değişik renklerde alınabiliyor.

Cayman S modeline göre 20 mm alçaltılan süspansiyon sistemi daha iyi bir yol tutuş karakteristiği sağlarken 1.295 kg'a çekilen ağırlık hem performans hem de tüketim değerlerinde iyileşme sağlıyor.

3.4 litre hacimli Boxer mmotoru 330 beygir güç üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla sipariş edilebiliyor. Manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilen otomobil yarı otomatik şanzımanla aynı hıza 4.9 saniyede ulaşıyor. Opsiyonel olarak sunulan Chrono paketiyle birlikte bu zaman 4.7 saniyeye iniyor.

Şanzıman seçenekleri maksimum sürate de etki ediyor. Manuel şanzımanla araç 282 km/s sürate ulaşabilirken yarı otomatik şanzımanla birlikte bu sürat 280 km/s'e düşüyor. Yakıt tüketimindeyse maksimum süratin tersi bir durum söz konusu. Manuel şanzımanlı aracın ortalama yakıt tüketimi 9.7 litre/100 km olarak açıklanırken diğer seçenekle birlikte tüketim 9.3 litre/100 km seviyesine iniyor.

Satışına 2011 yılının Şubat ayında başlanacak olan otomobilin Almanya pazarındaki başlangıç fiyatıysa 69.830 Euro olarak belirlendi.

2 yorum: