22 Haziran 2010 Salı

Lotus Elise SC RGB Special Edition


İngiliz üretici Lotus, Elise serisini özel üretim bir modele daha kavuşturdu. 2010 yılının Ocak ayında, 44 yılı aşkın bir süredir Lotus'ta mühendis olarak çalışmasının ardından iş hayatını bırakan Roger Becker'ın anısına üretilen bu otomobil dikkatli gözlerin fark edebileceği bazı yenilikler sunmakta.

Siyah, beyaz, gri ve sarı gövde renkleriyle sunulacak olan otomobilin b sütununun üzerinde Roger Becker'ın imzası bulunurken ön kısımda bulunan Lotus logosu siyah-beyaz renklere bürünmüş. Sport ve Touring adlı paketleri standart donanımında sunan otomobilde ultra hafif jantlar ve klima bulunurken iç mekanda numaralı ve Roger Becker imzalı plaka yerini almış.

Kompresör beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motoru 220 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabiliyor. Euro 5 emisyon normlarının yürürlüğe girmesiyle Avrupa pazarları için üretimi durdurulacak olan bu motor SGB Special Edition'ı daha da özel bir otomobil haline getiriyor.

Avrupa pazarlarında vergiler hariç 43.655 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeriyse 8.5 litre/100 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder