15 Eylül 2010 Çarşamba

HSV E3 Serisi


GM'in Avustralya şubesi Holden ve bu markanın sportif kolu HSV (Holden Special Vehicles) bu aralar oldukça meşgul. Commodore ve Caprice serisini yenileyen marka Redline versiyonunu tanıtırken HSV de Grange modelinin sportif versiyonuyla boy göstermişti.

E3 Serisi temelleri üzerine geliştirilen bir başka seriyi daha tanıtan HSV bu ailede Maloo R8 ute, ClubSport R8 sedan, ClubSport R8 Tourer, GTS, Senator Signature ve Grange modellerine yer vermiş. Oldukça sportif çizgilere sahip ön ve arka tampon, renkli fren kaliperleri, üzerinde hava yarıkları olan motor kaputu, çift modlu ve çift çıkışlı egzoz sistemi, yan etekler, arka spoiler ve 20 inç çaplı jantlar gibi sportif ekipmanlara sahip olan araçların tamamında 8 silindirli motorlar görev yapıyor.

İç mekanda yan destekleri yükseltilmiş sportif koltuklar, alüminyum aksam, özel padal takımı, deri kapı içi kaplamaları, ön konsol üzerinde üç ek gösterge ve karbon fiber görünümlü kaplamalar dikkat çekerken donanıma kör nokta algılama sistemi dahil edilmiş.

Bu araçlarla birlikte Maloo R8 ute'un (Pick up) "20 Years of Maloo" isimli sınırlı üretim bir versiyonunu da tanıtan HSV, 67.900 Avustralya Doları (Yaklaşık 95.000 TL) seviyesinden başlayan fiyatlarla satışasunacağı bu araçtan sadece 100 adet üreteceğini de açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder