30 Haziran 2010 Çarşamba

Fiat 500 Abarth Ferrari Dealers Edition


Pogea Racing, Abarth 695 Tributo Ferrari ve Fiat 500 Rosso Corsa'yı Ferrari modellerine yeterince yakın görmeyen müşteriler için özel bir 500 Abarth versiyonu tanıttı. Ferrari bayilerinde satılacak olan otomobilden sadece 200 adet üretilecek.

Dış görünüşü oldukça etkileyici olan Ferrari Dealers Edition'da karartılmış far, sinyal ve stoplar, siyah renkli jantlar, ek hava yarıkları açılmış kaput, tasarımı yenilenmiş difüzör ve Ferrari logoları dikkat çekiyor.

İç mekanına geçildiğinde deri ve Alcantara kaplı yarış koltukları, deri kaplı direksiyon simidi, sınırlı üretim plakası ve etrafa serpiştirilmiş Ferrari logoları dikkat çeken otomobilin süspansiyon sistemi kişiye özel ayarlanabiliyor.

Yenilenen fren sisteminde dört pistonlu kaliperler ve ön aksta delikli diskler görev yaparken durma mesafesinin standart Abarth modellerininkinden 1.8 metre daha kısa olduğu belirtiliyor.

Motorunda ciddi modifikasyonlar yapılan araçta kullanılan 1.4 litre hacimli ünitenin turbo ve intercooler üniteleri, bütün egzoz sistemi, enjektörleri ve hava emiş kanalları yenilenmiş. Egzoz çıkışları için değişik tasarımlar sunan Pogea Racing, turbo besleme için de iki seçenek sunmakta.

Modifikasyon çalışmaları sonucunda 268 beygir güç, 330 Nm tork üretebilir hale gelen otomobilin fiyatı da Ferrari'yi hatırlatır düzeyde. Pogea Racing'in yaptığı açıklamaya göre aracın üzerinde yapılacak en ufak değişikliğin ücrete yansıması 3.400 Euro oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder