24 Nisan 2012 Salı

Jaguar XJ Ultimate


Jaguar da büyük sedan ailesi XJ'in en lüks modelini tanıtmak için Pekin'i seçenlerden. Bu araçla birlikte yeni bir motor da sergileyen İngiliz üretici diğer markalar gibi bu ülkede daha büyük pazar payına sahip olmak istiyor.

Uzun aks mesafeli XJ temelleri üzerine geliştirilen araçta hafifçe makyajlanan ön tampon, 20 inç çaplı jantlar, oval egzoz çıkışları ve "Ultimate" logoları dikkat çekerken iç mekanda yüksek kaliteli deri döşeme, sırtlıklarında çift ekran bulunan ön koltuklar, eletrikli olarak ayarlanabilen, ısıtma, soğutma ve masaj özelliklerine sahip arka koltuklar ile arka iki koltuğun arasına yerleştirilmiş buzdolabı gözden kaçmayan donanımlar arasında bulunuyor.


Arka koltuk için sunulan büyük ekranlar birer iPad olduğundan taşınabilirken aracın ses sisteminde 20 hoparlör görev yapıyor. Panoramik cam tavana da sahip olan bu XJ'de arka koltuklar için bir de sabitlenebilen tepsi sunulmuş.

Kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 ve 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motorların yanında yine 3 litre hacimli, kompresör beslemeli, benzinli v6 motorla da alınabilecek olan XJ Ultimate modellerinin tamamında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Bu arada yeni motor 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder