30 Kasım 2011 Çarşamba

Volkswagen Cross Coupé


2011 Tokyo otomobil fuarında fütüristik konseptler sergileyen sadece Japon üreticiler değil. Volkswagen, organizasyona şık tasarımlı bir hibrit crossover ile katılıyyor.

Şişkin çamurluklar ve alçak tavan yapısıyla güçlü bir görünüm sunan aracın ön panjuru bi-xenon farların alt kısmına kadar uzanıyor. Genel hatları oldukça köşeli olan araç ince yapılı LED stopları, 20 inç çaplı jantları,şık arka tamponu ve egzoz çıkışlarıyla sade bir sportiflik sunuyor.4.346 mm boya, 1.869 mm genişliğe ve 1.524 mm yüksekliğe sahip olan Cross Coupé’nin 2.629 mm’lik aks mesafesi sunuyor.380 litre bagaj hacmi sunan aracın bu hacmi, arka koltuklar katlanarak 1.230 litreye yükseltebiliyor.


İç mekanına geçildiğinde otomobilin bir konsept olduğu belli olsa da Volkswagen sahipleri kendilerini yabancı hissetmiyor. Alt kısmı düzleştirilip bağlantı kısımlarının içi boşaltılmış direksiyon simidi çok şık görünürken 3 boyutlu LED ekranlara sahip gösterge tablosu ve navigasyon ünitesi, düğme sayısı minimuma indirilmiş orta konsol ile uyumlu bir görünüm sergiliyor.İnce yapılı havalandırma ızgaraları da fütüristik bir çizgiye sahip olan aracın vites konsolu üzerinde çekiş sisteminin kumanda elemanları görülebiliyor.

Kaputu altında bulunan hibrit ünitenin benzinli kısmı 1.4 litre hacimli bir TSI motor olan araç bu üniteden 148 beygir güç, 211 Nm tork alıyor. Bunun haricinde iki adet elektrik motoruna sahip olan Cross Coupé bu motorlardan 54 ve 114 beygir güç, 181 ve 271 Nm tork alabiliyor.Karma gücü 262 beygir olarak açıklanan otomobilin 200 km/s’lik maksimum sürati çok etkileyici olmasa da 0’dan 100 km/s sürate 7 saniyede ulaşabilmesi kabul edilebilir.

1.752 kg toplam ağırlığa sahip olan aracın ortalama yakıt tüketim değeri 2.7 litre olarak açıklanırken 9.8 kWh kapasiteli pilleriyle ulaşılabilen maksimum menzil 40 km.Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan crossover 0.329 cD olarak açıklanan bir hava sürtünme katsayısı da sunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder