26 Ağustos 2011 Cuma

Seat Exeo



2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergilenecek olan yenilikler arasında ufak makyajlar gören araçlar da bulunuyor. Bu araçlardan birisi olan Seat Exeo, günümüz araçlarının olmazsa olmazlarından LED gündüz farları ile donatılmış bir halde sergileniyor.

Genel hatlarında bir değişim olmayan aracın ön panjurunda petek şekilli ızgara kullanılmaya başlanırken jant seçenekleri arasına yeni tasarımlar eklenmiş. İç mekanda da yeni renk seçenekleri sunulan Exeo'nun farlarına LED gündüz farları eklenmiş.

B6 kasa kodlu Audi A4 temelleri üzerine geliştirilmiş olan Exeo'nun motor performanslarında bir artış olmazken TDI ünitelerin tamamı daha ekonomik hale getirilmiş. 2012 model yılı içerisinde start/stop sistemini de kullanmaya başlayacak olan aracın benzinli motorları da bu sayede daha ekonomik hale gelecek.

2 yorum:

  1. Onur bey Exeo tekrar Türkiye'ye gelecek mi? Yeni ön farlar eski Exeolara uyumlu mudur? Bu konuda bilginiz var mı? Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Auto Show'da Exeo göremedim Seat standında. Gelmemesi kayıp olsa da bu tip araçları Skoda üzerinden satmak istediklerinden tercih etmemiş olabilirler.

    Yeni farlar eskilerinin yerine girebilir fakat bağlantıları uyumlu mu bilemiyorum. Xenon olmayan farlar olanlara uymuyor bazı araçlarda. LED için de aynı ley yapılmış olabilir.

    YanıtlaSil