7 Mart 2010 Pazar

BRABUS G V12 S Widestar



Alman firma BRABUS'un 2010 Cenevre otomobil fuarında tanıttığı otomobiller E V12 Coupé ve G V12 S ile sınırlı değil. Fuar sırasında dikkatleri üzerine çeken bir başka model de G V12 S'in Widestar gövde kitiyle donatılmış versiyonu oldu.

Görünümünde değişiklik yapılan aracın dış mekanı kardeşi G V12 S'ten bile farklı duruyor. Yeniden tasarlanmış olan ince tampon 3 çift sis farına ev sahipliği yaparken orta kısmında zemin koruması bulunuyor. Araca Widestar ismini veren genişletilmiş çamurluklar çapları 23 inçe kadar büyüyebilen jantlara ev sahipliği yapıyorlar. Arka tamponu da inceltilip alt kısmına koruma koyulan SUV, oldukça heybetli duruyor.

İç mekanında, arka koltuklar için elektrikli olarak açılıp kapanabilen masalar, 7 inç büyüklükte ekranlar, oyun konsolu, internet bağlantısı, DVD oynatıcı ve televizyon gibi lüks donanımlar bulabileceğiniz aracın döşeme ve kaplamalarında da malzeme ve renk seçeneği sıkıntısı yaşamıyorsunuz.

Çift turbo beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v12 motoru kardeşi G V12 S'inkiyle aynı olan araç 700 beygir güç, 1.320 Nm tork üretebiliyor. Yürüyen aksama zarar gelmemesi için maksimum tork değeri 1.100 Nm'de sınırlandırılan aracın maksimum sürati de 240 km/s'te sınırlı.

3 yorum:

  1. Mercedes'i severim, G serisini severim, Brabus'u da severim de diğer bu tip araçlar gibi gereksiz bir araç. Bu haliyle araziye giremez girse de sahibi sokmak istemez, yeni nesil SUV'lar gibi sürüşü konforlu da değil, ne kadar modifiye edilse de hızlı gitmek için uygun değil, Mercedes'in en pahalı, satılan arazi araçları içinde en pahalılarından, yakıt tüketimini saymıyorum bile...

    YanıtlaSil
  2. Bence de oldukça gereksiz bir araç ama talipleri de yok değil.

    YanıtlaSil
  3. beleş verseler kullanırım...:)

    YanıtlaSil