1 Ekim 2014 Çarşamba

Kia Rio ve Venga


Güney Kore merkezli üreticilerden Kia, Paris otomobil fuarına iki hatchback modelini makyajlayarak katıldı. Hem Rio'yu hem de Venga'yı hafifçe rötuşlayan firma kaput altında da büyük bir değişiklik sunmuyor.

Her iki otomobilin de ön tamponları yenilenirken ön panurlarda da farklılıklar bulunuyor. Rio'nun ızgara desenleri değişirken Venga'da panjur büyümüş. Her iki araçta da  yeni jant seçenekleri sunulurken Rio'da iki farklı gövde rengi de donanıme eklenmiş. Rio'nun arka tamponu da tamamen farklı bir hal alırken Venga'nın arka bölümüne dokunulmamış.


İç mekanlar genel hatlarıyla aynı kalırken her iki otomobilin orta konsolunda da daha büyük yapılı dokunmatik ekranlar dikkat çekiyor. Rio'nun havalandırma ızgaraları etrafına mat çerçeve çekilirken piyano siyahı orta konsolda yeni kumanda düğmeleri bulunuyor.


Venga'nın orta konsolu yeni kumanda elemanlarıyla çok daha derli toplu görünürken iki yeni koltuk döşemesi seçeneği ve opsiyonel donanıma eklenen ısıtmalı direksiyon simidi lüks seviyesini yukarıya çekmiş.


Rio'nun kaputu altında güçleri 75 ile 109 beygir arasında değişen benzinli ve Diesel üniteler kullanılırken Venga'da en yüksek güç seviyesi 128 beygir. Her iki modelde de motor seçeneğine göre 5 veya 6 ileri vitesli manuel veya 4 ileri vitesli otomatik şanzıman alınabiliyor. Bu arada donanımlar arasına Start-Stop sistemi de eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder