10 Aralık 2012 Pazartesi

Volkswagen Polo R WRC


Ralli parkurlarında göreceğimiz versiyonu saatler önce tanıtılan Volkswagen Polo R WRC'nin yol versiyonu da yüzünü gösterdi. Mayıs ayında konsept versiyonu tanıtılan otomobil İstanbul Auto Show'da da sergilenmişti.

R ve WRC logolarıyla donatılan gövdesi üzerinde farklı renklerde grafikler sunan aracın geniş hava girişli ön tamponu ve genişletilmiş çamurlukları güçlü bir görünüm ortaya koyuyor. 18 inç çaplı jantlar, mavi renkli fren kaliperleri, LED gündüz farları, siyah renkli yan aynalar, çift çıkışlı egzoz sistemi ve büyük bir spoiler ile donatılan otomobilin duruşu oldukça sportif.


İç mekanında da R ve WRC logoları bulunan araçta yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar, Alcantara döşemeler, mavi renkli dikiş iplikleri, metal pedal seti, siyah renkli tavan iç döşemesi ve Alcantara kaplı direksiyon simidi standart olarak sunuluyor.

Konsept versiyonunda olduğu gibi turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorla donatılan otomobil 220 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 6.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 243 km/s olarak açıklandı.

Ortalama yakıt tüketim değeri 7.4 litre/100 km olarak açıklanan otomobilden toplam 2.500 adet üretilecek ve satış fiyatı 33.900 Euro'dan başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder