16 Eylül 2011 Cuma

Seat IBL


Seat'ın gelecekte kullanacağı tasarım dili belli oluyor. Frankfurt'ta tanıtılan IBL isimli konseptle İspanyol üretici önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği sedan modellerin neye benzeyeceğini gösterdi.

4.67 metre boya, 1.85 metre ene ve 2.71 metre aks mesafesine sahip olan aracın köşeli hatları oldukça şık görünüyor. İnce yapılı LED farlar ve ön panjurla birlikte kullanılan 20 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar, ince yapılı yan aynalar, arka tampon altı difüzör, spoiler şeklinde sonlanan bagaj kapağı ve şık stoplar etkileyici bir duruşa sahip.

İç mekanı sade bir şıklık sunan aracın dijital gösterge paneli sürücünün istekleri doğrultusunda programlanabilirken tek parça camdan oluşan koruması orta konsol üzerine kadar devam ediyor. Bu kısımda da navigasyon sisteminin ekranı bulunurken daha altta düzenli bir şekilde yerleştirilmiş havalandırma kontrolleri dikkat çekiyor.

Otomobilin dış mekan rengine boyanan iç kaplamaları açık renkli deri döşeme ve kırmızı renkli dikiş iplikleriyle uyumlu görünürken sportif desteklere sahip koltuklar ve kol dayanağında süet döşemeler dikkat çekiyor.

Otomatik şanzımanla donatıldığı dikkat çeken aracın kaputunun altında hibrit bir ünite olduğu açıklansa da detaylı bilgi verilmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder