15 Şubat 2010 Pazartesi

Daihatsu Boon



Daihatsu'nun, ülkemizde de bir aralar Sirion adıyla satılmış olan Boon serisi makyajlandı.

Dış ve iç mekanının görünümünde heyecan verici değişiklikler olmasa da artık daha sade ve çekici hatlara sahip olan aracın asıl dikkat çeken yanıysa yenilenen mekanik aksamı.

İki veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilen Boon modellerinde yeni geliştirilmiş bir sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) kullanılmakta.

1 ve 1.3 litre hacimli benzinli motorlara sahip olan otomobilin küçük motoru 69 beygir güç, 93 Nm tork üretebilirken büyük motor 95 beygir güç, 121 Nm tork üretebiliyor. 100 km mesafede ortalama tüketim değerleri 1 litre hacimli motor için 4.45, 1.3 litre hacimli motor içinse 4.76 litre olarak açıklandı.

2 yorum:

  1. Onur bey bir daihatsu applause almak istiyorum. Sence nasıl bir otomobildir. Toyota corollaya gücüm yetmiyor bende daihatsu applause almak niyetindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon sorunsuzluğu var Applause modellerinde de ama malum Daihatsu artık Türkiye pazarında satılmıyor. Satıldığı zamanlarda da çok popüler olan bir araç değildi. Bunlar da yedek parça gerektiğinde sorun yaşatabilir.

      Sil