5 Kasım 2009 Perşembe

Porsche Boxster Spyder


Otomobil dünyasının gözü SEMA Show için Las Vegas'a çevrilmişken Atlantik Okyanusu'nun diğer tarafından bir yenilik haberi geldi. Porsche, Boxster ailesine Spyder adında yeni bir üye ekledi.

Porsche ürün gamındaki en hafif otomobil olma özelliği taşıyan araç sadece 1275 kg ağırlığında. Yenilenmiş süspansiyon sistemi ve ağırlık merkezinin alçaltılması aracın yol tutuşunun standart Boxster modellerininkinden çok daha iyi olmasını sağlamış.

Çift kambur barındıran ve bu kamburların arasında 3. stop lambası için yer açılan motor kapağı Carrera GT modeline gönderme yaparken hem ön hem de arka tampon makyajlanmış. Yağmurlu havalar için bez bir brandayı standart donanımında sunan otomobilin yan camları standart Boxster modelinde olduğundan çok daha alçak.

Motor olarak Boxster S'te kullanılan 3.4 litre hacimli üniteyle donatılan Spyder bu araçtan 10 beygir daha fazla güç üreterek 320 beygire ulaşıyor. Çift kavramalı şanzımanla beraber sunulan kalkış kontrol sistemi ile birlikte 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşan otomobilin maksimum süratiyse 267 km/s.

Avrupa kıtasında vergiler hariç 53100 Euro'ya alıcı bekleyen otomobilin 100 km mesafedeki ortalama yakıt tüketimi 9.3 litre olarak açıklandı.

1 yorum:

  1. Basit ama etkili değişikliklerle standart Boxster'dan daha dinamik bir roadster olmuş. Ama tavan sistemi dezavantaj. Ticari olarak başarılı olur mu şüpheli...

    YanıtlaSil