25 Ağustos 2010 Çarşamba

Honda Jazz Hybrid

İlk seri üretim B sınıfı hibrit için geri sayım başladı. 2010 Paris otomobil fuarında tanıtılacak olan Honda Jazz Hybrid'in üzerindeki sır perdesi yavaş yavaş kaldırılıyor.

Ön ve arka tamponlarıyla birlikte ön panjuru da makyajlanan aracın far ve stoplarının renkleri açılırken bagaj kapağının üzerine krom bir şerit yerleştirilmiş. İç mekanında koyu renkli bir panel ve mavi aydınlatmalar kullanılan aracın donanımına açık yeşil gövde rengi de eklenmiş.

Honda Insight'ın hibrit sistemine sahip olan aracın 1.3 litre hacimli benzinli motoru 98 beygir güç üretirken elektrik motoru 13 beygirle içten yanmalı kardeşine destek oluyor. Paralel hibrit sistemiyle donatılan araç düşük süratlerde tamamen elektrik gücüyle hareket edebiliyor.

Donanımında, (Yorumlarda görüleceği üzere aksini kanıtlayabilsek de) Avrupa pazarı için ilk defa deri döşeme de sunacak olan otomobilin şanzımanıysa sürekli değişken oranlı (CVT) bir otomatik.

4 yorum:

  1. Selam Onur, Avrupa pazarında deri döşeme daha önce en azından Fransa'da sunulmuştu...

    YanıtlaSil
  2. Benim de inanabildiğim bir veri değildi deri döşemenin olmaması ama adamlar uluslararası basın bültenlerine şöyle yazmış: "The new hybrid is also available with leather trim, the first time this has been available on a Jazz model in Europe."

    YanıtlaSil
  3. 01:00 gibi görünüyor aşağıdaki tanıtım videosunda:
    http://www.dailymotion.com/video/xcm56n_essai-honda-jazz-2010

    YanıtlaSil
  4. 00:27'de gösteriyor. Hatta söylüyor adam Luxury'de deri koltuk ve panoramik tavan olduğunu. Onun için basın bültenlerine güvenmemek gerekiyor valla.

    YanıtlaSil