6 Eylül 2018 Perşembe

Mercedes-Benz EQC Serisi


Mercedes'in elektrik motorlu araçlar ailesi EQ sonunda hayata geçiyor. Son yıllarda popülerliği hiç durmadan artan crossover araçlarla işe başlayan Alman marka bu modelinde de diğer araçlarında sunduğu donanımı bulunduruyor.


LED farlar ve siyah renkli plastik bir parçayla genişletilmiş olan ön panjuruyla kendine özgü bir duruşa sahip olan otomobilin tamponları, donanım paketiyle birlikte değişiyor. Çapları 19 ile 21 inç arasında değişen jantlar ve şişkin çamurluklar dinamik görünürken küçük bagaj kapağı camı, alt kısmı siyah renkli arka tampon ve aracın genişliği boyunca kullanılan LED stoplar Range Rover Velar havası estirmiş.


İç mekanda da bir Mercedes olduğunu belli eden EQC'nin birçok parçası, markanın diğer modellerinde de görev yapıyor. Dijital gösterge paneli, geniş bilgi-eğlence ekranı ve kalın vites konsolu tanıdık olsa da havalandırma ızgaraları bu modele özel.


Her iki aksında da birer elektrik motoru bulunan otomobil 408 beygir güç, 765 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.1 saniye süren otomobilin maksimum süratiyse 180 km/s'te sınırlandırılmış. Sunulan menzilse 450 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder