5 Mart 2012 Pazartesi

Mercedes-Benz A Serisi


Mercedes'in yüksek satış rakamları yakalayamayan, hatta ilk nesil modelleri piyasaya çıktığında geyik testinde devrilen ailesi A, kompakt MPV şekline veda ediyor. Bir süredir parça parça tanıtılan A Serisi'nin ilk fotoğrafları basına sızdı.

Kızgın bakışlara sahip bir burun kısmına sahip olan aracın ön panjurunda ilginç desenli bir ızgara kullanılırken sportif tasarımlı tamponda yer alan büyük hava girişleri dinamik görünümü pekiştiriyor. Ön tamponun alt kısmına bir de splitter yerleştiren Mercedes, aracın genel hatlarını geçtiğimiz yıl tanıttığı konsept versiyonuna benzetmeyi başarmış.

Yan yüzeyde görülebilen yumuşak hatlar Concept A'yı andırırken yan etekler sportif görünümü devam ettiriyor. Arka kısımda konsept versiyonundan ayrılan A Serisi LED stoplarının şekliyle Citroën DS3'ü andırırken arka tamponun da sportif bir tasarıma sahip olması bu Mercedes'i daha da hızlı gösteriyor.


İç mekanında B Serisi rüzgarları estiren yeni A Serisi sportif görünümlü direksiyon simidi, yuvarlak havalandırma üfleçleri, bol bol göz sunan ön koltuklar arası konsol ve kompakt yapılı orta konsolla sade bir şıklık sunuyor.

Otomobilin performans verileriyle birlikte motor ve şanzıman seçenekleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

17 yorum:

  1. işte bu... sınıfın lideri geldi... mercedes-benz'den geldi. birbirinin aynısı audi'lerden a3 mü bmw 1 serisi mi falan derken mercedes-benz son noktayı koydu... tek içimde kalan kısım ise konseptteki arka farları çok beğenmiştim keşke öyle tek parça halini korusalarmış ama bu hali de 'çok' güzel olmuş. fiyat ile ilgili bir bilgi var mı elimizde? tahminen de olsa? almanya satış fiyatı bile yeterli olabilir :)

    YanıtlaSil
  2. tamam 1 serisine rakip, tamam iyi güzel hoş sportif ama sonuçta aldığın araba hot-hatch. o stoplar nerdeyse birbiriyle birleşicek. adeta bi bebek arabası koymayı bile zorlaştırır.

    bi de polo bmw 1 stoplarıyla çok benzer bu hoş değil

    ama stoplar hariç beğendim yani :)

    YanıtlaSil
  3. daha çok fotoğraf

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150659502416670.422242.6604386669&type=1

    YanıtlaSil
  4. Motor seçenekleri ve fiyatlar bir iki gün içerisinde açıklanacak.

    Ben de arka tasarıma taktım ama genel olarak yeni bir soluk getirdiği açık. Motorlar da küçük hacimli ve kuvvetli olursa başarı şansı yüksek.

    YanıtlaSil
  5. içimden bi his a35 veya a55 amg diye bir model gelecek diyor

    YanıtlaSil
  6. audi a3'ün satmaması lazım bu saatten sonra :)

    YanıtlaSil
  7. ben de genel karakter açısından beğendim. arka tasarım için ne diyeceğimi bilemedim açıkçası. yani evet audi ve 1 serisi izleri var ama garip yani. mercedes'in bugüne kadar kullanmadığı bir tasarım dili sanırım. sanki genel tasarıma sonradan eklenmiş gibi. ama uyumlu gibi de. ama gözler alışıcak belli ve bence de başarılı olacak

    YanıtlaSil
  8. Mercedes'in bu segmente yeni bir soluk getirdiği gerçek. Buna ek olarak Markaya da yeni bir soluk getirildiği görülebiliyor. A Serisi diğer Mercedes modellerinden duruş olarak da çok farklı.

    Bu arada A Serisi modelleri önden çekişli ki bu bile (B Serisi ile birlikte) farklılığını ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil
  9. Alman arabasından daha çok uzakdoğu arabalarına benzemiş...

    YanıtlaSil
  10. A25 amg dedikodulari var 2.0 turbo 320 hp

    YanıtlaSil
  11. Evet' motorun 300+ beygir guc, 400+ Nm tork uretecegi soyleniyor ki yalanlama yapilmadi bildigim kadariyla.

    YanıtlaSil
  12. Eger a25 amg nin 1999 cc altinda kalicagini varsayarsak satista patlama yaratir mi turkiyede? 1999cc, 4wd, 300+ beygir guc, 400+ nm tork olursa fiyati 120-130 bin tl yi asar mi?

    YanıtlaSil
  13. Veriler biraz daha kotu olan bir Mitsubishi'nin (Lancer EVO X) bile yaklasik 70.000 Euro'ya satildigini dusunursek bu rakamin altina inmesi mumkun gorunmuyor.

    YanıtlaSil
  14. Mitsubishi evo x cok pahali, ne var sanki o arabada o kadar

    YanıtlaSil
  15. Toplam %112.4 dogrudan vergi var mesela. Insan gibi vergilendirme sistemi olsaydi 35.000 Euro gibi bir fiyata satilabilirdi.

    YanıtlaSil