5 Ekim 2010 Salı

Maserati GranTurismo MC Stradale


Maserati, Eylül ayında ilk fotoğraflarını basına dağıttığı sokak yarışçısı GranTurismo MC Stradale'nin teknik verilerini de açıkladı. MC12'den bu yana üretilen ilk iki koltuklu Maserati modeli olan MC Stradale, firmanın, 300 km/s'in üzerine çıkabilen tek seri üretim aracı.

Tamponları yeniden tasarlanarak hem daha sportif bir görünüm hem de daha aerodinamik bir yapı elde edilirken genişletilen yan etekler, 20 inç çaplı, siyah renkli, hafifletilmiş jantlar ve bagaj kapağı arka kısmına verilen spoiler benzeri şekil otomobilin dış mekanındaki değişiklikler.

İç mekana geçildiğinde bizi karbon fiber iskeletli yarış koltukları karşılıyor. Dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip olan bu koltuklar deri ve Alcantara ile kaplanmışlar. Arka koltukları bulunmayan araçta onların yerine takla barları kullanılmış. Deri, Alcantara ve karbon fiberin uyumunun görüldüğü kokpitte ayrıca "Race" isimli sürüş modunu seçmek için bir düğme de bulunuyor.

Süspansiyon ve fren sistemlerinde de geliştirmeler yapılan otomobilin 1.770 kg seviyesindeki ağırlığı bir GranTurismo S'inkinden 110 kg daha az. 4.7 litre hacimli v8 motoru 450 beygir güç, 510 Nm tork üretebilen araç yüzde 48:52 ağırlık dağılımına ve 4.6 saniyelik 0-100 km/s zamanına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder