9 Ocak 2012 Pazartesi

Cadillac ATS


2012 Detroit otomobil fuarına iyi hazırlanan üreticilerden olan Cadillac organizasyon sırasında en küçük sedan modeli ATS'i tanıttı.

Tasarımı ailenin diğer üyeleri gibi köşeli olan otomobilin kromajlı yüzü ve çamurluklara doğru uzayan farları şık bir görünüm sunarken 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri sportif görünüme katkıda bulunuyor. Aracı sportif gösteren diğer detaylarsa bagaj kapağı üzerinde bulunan ve stop lambası olarak da görev yapan küçük spoiler, LED stoplar, merkeze yaklaştırılmış çift egzoz çıkışı ve aracın alt kısmına eklenen düz yüzeyler olarak sayılabilir.

4.643 mm boya, 1.805 mm ene ve 1.421 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.775 mm olarak açıklandı.


İç mekanı sadelik ve lüksü bir arada sunabilen otomobilin ön konsolu da dahil birçok yerinde değişik renklerde deri döşeme görülebilirken isteğe göre ahşap veya alüminyum kaplamalar aracın donanımına eklenebiliyor. Mavi ışıkla aydınlatılan gösterge tablosu ve orta konsolun üst kısmında bulunan büyük dokunmatik ekranı teknoloji kokan ATS'in müzik sistemi kumandaları hem sade hem de şık görünüyor.

ATS'in donanımı da Cadillac markasından beklendiği gibi zengin. Kör nokta uyarısı, şeritte kalma asistanı, ön kaza uyarı sistemi, geri görüş kamerası, adaptif farlar, adaptif hız sabitleme ve akıllı frenler gibi donanımları standart veya opsiyonel olarak sunacak olan araçla dinamik sürüşler yapmak isteyenlere sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi desunulmakta.

Üç motor seçeneğiyle satışa çıkacak olan otomobilin giriş modelinde görev yapacak olan 2.5 litre hacimli ünite 200 beygir güç, 255 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor 270 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor. 3.6 litre hacimli v6 motoru 318 beygir güç ve 362 Nm tork üretebilen otomobilde 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlar arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

5 yorum:

  1. dörtlü flaşör düğmesini keşke yolcu koltuğunun altına koysalarmış :) kaza sebebi olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Evet bence de çok yakın olmuş sürücüye biraz daha uzağa koysalarmış iyiymiş :)

    YanıtlaSil
  3. 2 litrelik turbo motoru dışında pek ülkemize uygun değil, gerçi rakibi 3 serisi fenomen olacak yeni 4 silindir 2 litrelik 245 beygirlik makinayla.

    YanıtlaSil
  4. Doğru fiyatlandırmayla başarılı olabilir ama kalitede kesinlikle problemi olmaması gerekiyor. BMW 3 Serisi çok güçlü geldi bu sefer.

    YanıtlaSil
  5. Bir de Avrupa'da başarılı olması için turbo Diesel motor(lar)a ihtiyacı var.

    YanıtlaSil