1 Nisan 2010 Perşembe

Five Axis Scion tC




Toyota çatısı altındaki markalar üzerinde yaptığı çalışmalarla ün salan modifikasyon firması Five Axis, 2010 New York otomobil fuarında tanıtılan ikinci nesil Scion tC için geliştirdiği gövde kitini aynı fuar sırasında tanıttı.

Dev hava girişlerine sahip ön tampon sayesinde kolayca tanınabilen bu çalışmada büyük aralıklı altıgen teller kullanılarak ön görünüm daha da dikkat çekici hale getirilmiş.

Yan tarafa geçildiğinde 20 inç çaplı jantlar ve bu jantları çevreleyen 245/30 ölçülü lastikler, genişleyen çamurluklarla birlikte sportif görünüme katkıda bulunuyorlar. Yan etekleri de genel hatlara uygun olarak tasarlanan otomobilin kapılarının alt kısmı siyah renkli.

Arka kısımda da oldukça dikkat çekici tasarım değişiklikleri bulunan aracın arka tamponu yenilenirken alt kısımda bulunan çift katlı difüzör, bagaj kapağı üzerindeki spoiler ile birlikte yol tutuşun iyileşmesine katkıda bulunuyor.

Bu vahşi görünümlü otomobilin iç mekanında sunulan yeniliklerse oldukça sıradan. Göstergelerin çevreleri ve havalandırma ızgaralarının çerçeveleri için gövde rengi kaplamalar sunan Five Axis, sportif koltuklarda deri ve Alcantara kullanırken dikişleri yine gövde renginde seçmiş.

Yenilenen süspansiyon ve fren sistemlerinin elemanları Toyota Racing Development (TRD) tarafından üretilirken kan kırmızısı gövde rengi bu araca özel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder