13 Ekim 2013 Pazar

BMW 4 Serisi Cabrio

BMW 4 Serisi'nin üzeri açıldı. 3 Serisi Coupé ve Convertible'ın yerini alan aile böylece güzel havalarda yolcularını doğaya daha çok yaklaştıran versiyonuna kavuşmuş oldu.

Tasarım alanında büyük bir sürpriz sunmayan otomobilin ön ve arka yüzü sabit tavanlı kardeşle aynıyken açılabilir metal tavanın tasarımı C sütununda biraz daha dik tutulmuş. Bu nedenle arka cam da 4 Serisi Coupé'de olduğundan daha dik konuma sahip. 3 Serisi Convertible'a oranla 26 mm uzayan otomobilin aks mesafesiyse 50 mm artmış. Aracın genişliği de 43 mm daha fazla.


İç mekana geçildiğinde ön konsolun değişmediği görülürken BMW'nin de Mercedes'te olduğu gibi ön koltuk kafalıkları altına sıcak hava üfleyen havalandırma ızgaraları kullanmaya başladığı fark edilebilir. Bagaj hacmi 20 litrelik artışla 370 litreye ulaşırken tavan açıldığında bu hacim 220 litreye geriliyor. Arka koltuklarda yolcu bulunmuyorsa koltuk sırtlıkları yatırılarak yükleme hacmi artırılabiliyor.


4 Serisi Convertible'da sunulan metal tavan bir önceki nesil cabriolet modelde bulunana oranla aynı süratle yol alırken 2 dB daha sessiz bir kabini garantiliyor. 20 saniyede açılıp kapanabilen tavan bu işi 18 km/s süratle yol alırken de yapabiliyor.


Motor seçeneklerini de Coupé kardeşinden alan otomobil ilk etapta 428i, 435i ve 420d isimli modellere sahip olacak tamamı turbo beslemeye sahip olan motorlardan 428i'de görev yapanı 2 litre hacimden 240 beygir güç, 345 Nm tork alabilirken 435i'de kullanılan 3 litre hacimli motor 300 beygir güç, 408 Nm tork üretebilmekte. Avrupa pazarında sunulacak olan 2 litre hacimli turbo Diesel motorsa 184 beygir güç, 380 Nm tork üretiyor.

3 yorum:

  1. kahverengi koltuklar efsane olmuş, coupe deki C sütunu ve tavan resmen akıyordu e92 ye oranla çok beğenmiştim f32 çizgisini, convertible da böyle dik olması tabi ki normal ama coupe nin çizgisi daha sportif seksi, 520i deki 1.6 170bhp ile gelseydi iyiydi ama 420i de 2.0 184 gelecek :(, 4 serisi bence şu an rakipsiz hem coupe hem de convertible da, GC de gelecek

    YanıtlaSil
  2. Yillarca düşündükten sonra sonunda bizde neden convertible satılmadığını buldum. Sedan convertible olsa bence ekmek gibi satar.

    YanıtlaSil
  3. 4 serisi coupe ne kadar yapmacık ve çirkin bir 3 serisi çakması gibi duran itici bir araba ise, 4 serisi cabrio onun tam tersi çok güzel olmuş. Bu tasarım cabrioda çok güzel durmuş. Hayret bu sefer güzel oturmuş bu dizayn. İlk defa bir arabanın cabriosu coupeden fazla satıcak bence.

    YanıtlaSil