18 Mart 2012 Pazar

MANSORY Lamborghini Aventador


Cenevre'de modifikasyon firmaları için bu yılın popüler otomobillerinden birisi de Lamborghini Aventador LP700-4 oldu. Birçok üretici araç için değişik görünüm kitleri hazırlarken MANSORY gibi bazıları motor üzerine de yoğunlaşıyor.

MANSORY'den alıştığımız şekilde dikkat çeken bir gövde kitine sahip olan aracın yeni ön tamponu bir splitter ile donatılırken farların üzerinde hava çıkışları eklenmiş. Ön çamurluklarda 40, arkadaysa 50 mm'lik genişletme çalışması yapılan aracın yan etekleri de yenilenmiş.


Jantlar ön aksta 20, arkada 21 inç çaplı seçilirken arka kısımda yüksek süratlerde yol tutuşu iyileştirme görevi verilen büyük bir spoiler ve difüzör bulunuyor. Aracın arka hava çıkışları stopların iç tasarımını alırken tavan ve kaput yanında bulunan gövde plakaları karbon fiberden üretilmiş.

İç mekanda da bolca kullanılan karbon fiber, yeni deri döşemeler ve çift renkli gövdeyle uyumlu görünürken metal pedal seti ve kapı eşiklerinde MANSORY logoları bulunuyor.

Aracın 6.5 litre hacimli v12 motoru üzerinde de çalışmalar yapan firma ünitenin gücünü 754 beygire, torkunuysa 750 Nm'ye yükseltmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 355 km/s'yi bulmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder