29 Şubat 2024 Perşembe

Renault 5 E-Tech


Renault'dan beklenen haber sonunda geldi. 2021 yılında prototip hali sergilenen Renault 5'in seri üretim seçenekleri 2024 Cenevre Otomobil Fuarı sırasında katılımcılarla buluştu. Sadece elektrikli olarak sunulan otomobilin ana hatları prototip modelle neredeyse aynı.

3.92 metre boya sahip olan otomobil dikkat çekici iç desenlere sahip aydınlatma grubuyla öne çıkıyor. 18 inç çaplı jantlar, yan aynalarla tavanın siyah renkte alınabilmesi, şişkin çamurluklarda kullanılan siyah renkli korumalar ve hem tavan çizgisinde sunulan şeritler hem de ön kapılarda sunulan grafikler gözlerden kaçmıyor.

Kapı altlarında da aracın yüksekliğini gizlemek için siyah renk kullanılırken yüzgeç anten ve C sütununa alınan arka kapı kolu dikkat çeken detaylar arasında. 3 boyutlu LED stoplar, silecek sunan arka cam ve sade tasarımlı arka tampon, kaputta yer alan şarj göstergesi, canlı gövde rengi seçenekleriyle dış görünümü tamamlıyor.

İçeriye geçildiğinde diğer Renault modellerinden alınan direksiyon simidi ve arkasındaki kolları retro tasarım detaylarıyla harmanladığı görülen Renault 5'in döşemeleri gövde rengine uygun seçilebiliyor. Havalandırma ızgaraları farları hatırlatırken yüksek yan destekli ön koltuklar da klasik 5'leri hatırlatıyor.

Dijital gösterge paneli ve hemen yanında dokunmatik ekrana sahip olan aracın birçok noktasında aksesuar uygulamaları yapılabiliyor. Çoğu 3 boyutlu baskıdan oluşan bu parçalar sonradan da alınabiliyor. Tavanda kullanılan küçük kare desenleri şık bir dokunuş. Bu arada aracın bagaj hacmi de 326 litre olarak açıklandı.

95, 122 ve 150 beygir güç üretebilen üç seçeneğe sahip olan otomobil 40 ve 52 kWh kapasiteli bataryalarla alınabilecek. Büyük pille 400 km menzil sunabilen aracın bataryaları sırasıyla 80 ve 100 kW şarj destekliyor. Ayrıca Renault 5'in çekme kapasitesi de 500 kg olarak açıklandı.

2 yorum:

  1. Sanırım FWD olarak tasarlandı araç. 150 HP yeterli olacağını düşünsem de umarım daha performanslı bir model çıkartıp RWD veya AWD ye çevirirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha güçlü, Alpine markalı seçeneği olacak.

      Sil