9 Eylül 2011 Cuma

Honda Civic Type R Mugen 2.2



Honda, 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında yeni versiyonunu tanıtacağı Civic’in eski modelleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Üretimi durdurulan 2 litre hacimli motoruyla nesli tükenmeye yüz tutan Type R’ın bu versiyonu eskisinden bile daha güçlü.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Mugen versiyonunu temel alan otomobilde ek hava çıkışlarına sahip motor kaputu, splitter eklenmiş ön tampon, sportif görünüşlü yan etekler, 18 inç çaplı jantlar, genişletilmiş dairesel egzoz çıkışları, çift katlı arka spoiler ve yenilenmiş arka tampon dikkat çeken tasarım detayları arasında.

İç mekanda kırmızı ve renkli Alcantara döşemeler, sportif koltuklar, A sütununa yerleştirilmiş ek göstergeler, sportif vites kolu ve alüminyum pedal seti sunulan aracın süspansiyon ve fren sistemleri modifiye edilmiş.

Hem strok hem de boru artırılan motoru artık 2.2 litre hacimli olan araç 260 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor.

Bu özel aracın geleceğiyse şu anda bulanık. İki yıl önce tanıtılan ve 20 örneği üretilen Mugen Type R modellerinin dördü halen alıcı bekliyor. Bu araçları yeni özelliklerle donatıp bu şekilde satmayı düşünen Honda’nın ikinci seçeneğiyse satılan araçları geri çağırıp otomobillerin tamamını modifiye etmek. Sonuç ne olursa olsun bu özel araçtan en fazla 20 adet bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder