10 Mart 2017 Cuma

Aston Martin Rapide AMR ve Vantage AMR Pro


2017 Cenevre otomobil fuarına hazırlıklı gelen markalardan birisi de Aston Martin oldu. İngiliz üretici, bizlere bir dizi konseptin yanında bir de güzel haber verdi. Performansa yönelik AMR isimli alt marka.

İlk etapta Rapide ve Vantage ikilisinin AMR logolu konsept hallerini tanıtan Aston Martin yakında bütün modellerinin AMR versiyonlarını satışa sunacağını açıkladı. Üstelik bu otomobiller sınırlı üretim olacak.


Rapide AMR'ın dış mekandaki farklılıkları gövde rengi ve neon süslemelerle başlıyor. Farklı ön panjur, LED sis farları ve splitter ön bölümü tamamlarken genişletilmiş yan etekler, 21 inç çaplı jantlar, karbon fiber tavan, difüzör ve spoilerle mat renkli dört çıkışa sahip egzoz sistemi değişimi tamamlamış.

İç mekanda bol bol karbon fiber kaplama ve Alcantara döşeme görülebilirken dışarıda kullanılan renk kombinasyonunun yaşam alanına da taştığı gözlerden kaçmıyor.


Kaputu altında 5.9 litre hacimli, tanıdık v12 motoru sunan otomobil 600 beygir güç üretebiliyor. Aracın üretimiyse 210 adetle sınırlandırılacak. Bu arada modelin maksimum sürati 338 km/s.

Vantage AMR Pro'ya baktığımızda bir pist otomobiliyle karşı karşıyo olduğumuz anlaşılıyor. Yola çıkma izni olmayacak bu otomobilde büyük öan panjur ve splitter, 19 inç çaplı jantlar, dev boyutlu yan etekler, difüzör ve spoiler bulunuyor.


İç mekanında bir taraftan Alcantara ve şık karbon fiber kaplamalar diğer taraftan tek parça koltuklar ve arkada yer alan takla kafesi aracın lüks bir yarışçı olduğunu belirtiyor.

Kaputu altında 507 beygir güç üretebilen bir v8 motor bulunan aracın bu ünitesi GT4 yarış aracından esinlenilerek geliştirilmiş. Üretimi 7 adetle sınırlı olacak bu özel modelin bütün örneklerinin satılmış olması sanırım sürpriz olmayacaktır.

2 yorum:

  1. Onur Merhaba!

    Boyle guzel makineleri gorunce belgesel tadinda takip ettigin otomobil programlari var midir acaba diye sormak aklima geldi..

    Basarilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, ama denk gelirsem seyrederim kesinlikle. You Tube'da da aynısını yapıyorum. Önerilerin tamamı seyrediliyor otomobillerle ilgili :)

      Sil