8 Mart 2018 Perşembe

Porsche Mission E Cross Turismo


Cenevre otomobil fuarının bu yılki sürprizleri arasında bir Porsche modeli de bulunuyor. Merakla beklenen elektrik motorlu otomobili Mission E'nin arazi için uygun konseptini sergileyen Alman üretici, aracın station wagon gövde seçeneğini de tanıtmış oldu.


Ön bölümü liftback kardeşini andıran otomobilin kaputunda ek aydınlatma üniteleri bulunurken gövdenin alt kısmı siyah renkli korumalara kavuşmuş. Mavi renkli jantlar ve arazi için uygun lastiklere sahip olan konseptin arka kısmını boydan boya geçen LED stoplar ve difüzör, mavi jantlar gibi dikkat çekici. Ayrıca kardeşinin aksine bu araçta küçük de olsa yan aynalar kullanılmış.


İç mekanı da Mission E'den alınan araçta dijital gösterge paneli küçültülürken orta konsol ve vites konsolları farklı açılara kavuşturulmuş. Ayrıca göğüste yer alan ekranlar da daha büyük. 2+2 oturma düzenini koruyan konseptin koltukları da fütüristik tasarıma sahip.


Adaptif süspansiyon sistemine de sahip olan otomobilin ürettiği güç 600 beygirin üzerinde. Dört tekerlekten çekişli konseptin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.5 saniyeden az sürerken 0-200 km/s hızlanması 12 saniyenin altında tamamlanıyor. Aracın bataryaları yaklaşık 15 dakikalık şarj sonrasında 400 km menzil sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder