21 Kasım 2017 Salı

Aston Martin Vantage


Aston Marin'in yeni bir otomobil tanıtması her zaman ilgi çekici bir olay olmuştur. Tanıtılan aracın satışlarda önemli bir payı olması bekleniyorsa durum daha da ciddi bir hal alıyor. İşte karşınızda yeni Vantage.

James Bond'un Spectre isimli filminde kullandığı araç olan DB10 ile arasındaki benzerlikler bol olan otomobilde dev bir ön panjur ve ince yapılı farlar kullanılmış. Geniş kaput üzerinde sportif çizgiler dikkat çekerken ön tampon altında bir splitter yer alıyor.


Geniş yan etekler ve çamurluklarla birlikte 20 inç çaplı jantlara da sahip olan otomobilin bagaj kapağı, geriye gittikçe bir spoiler şeklini alırken tampon altında yer alan difüzör de geniş. Çift egzoz çıkışına sahip olan Vantage, ince uzun stopları da donanıma eklemiş. Ağırlığı 1.530 kg olan Vantage'ın ağırlık dağılımı da 50:50.

İç mekanda DB11 esintileri fark edilebilen aracın bu kısımda sunduğu yapı biraz daha dikkat çekici. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve derine yerleştirilmiş göstergeler dinamik görünümü pekiştirirken bol düğmeye sahip olan orta konsolda Mercedes'ten alınan kumanda elemanlarının da kullanılması şaşırtmıyor. Bu arada bagaj hacmi de 350 litre olarak açıklanmış.


Kaputu altında da Mercedes-AMG imzası taşıyan bir motor var. Çift turbo beslemeye sahip olan 4 litre hacimli V8, DB11 haricinde AMG GT modellerinde de kullanılıyor. 510 beygir güç, 675 Nm tork üretebilen ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilirken manuel şanzımanın da yakında tanıtılacağı belirtiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati de 313 km/s.

6 yorum:

  1. ön panjurdaki yatay ve dikey detayları unuttular galiba, dişlerini çıkarmış dede gibi ön taraf

    YanıtlaSil
  2. orta konsol jeep renegade'den hallice. yakışmadı aston martin.....

    YanıtlaSil
  3. Şanzıman çift kavrama mı?

    YanıtlaSil
  4. Şanzıman zf8hp mi? Ön taraf mazda mz5 terk.

    YanıtlaSil