4 Mart 2010 Perşembe

speedART BTR-II 650 EVO



Porsche 911 Turbo temelli modifikasyon çalışmalarına bir yenisi eklendi. 2009 yılının sonlarına doğru BTR-II 580 modelini tanıtan speedART, şimdi de bu aracın daha güçlü bir modeliyle karşımızda.

EVO adı verilen aerodinamik pakete sahip olan otomobilin ön tamponu yeniden tasarlanırken LED gündüz farlarının altına sis farları eklenmiş. Ekstra hava kanalları açılan tamponun altına bir de splitter eklenmiş. Yan etekler de ön tampona uygun bir şekilde tasarlanırken 20 inç çaplı jantlar sportif görünümü zirveye çıkarmış.

Otomobilin arka kısmına geçildiğinde motor kaputunun büyüdüğü gözlerden kaçmıyor. Motorun ısıyı daha çabuk atabilmesi için üzerine ekstra yarıklar açılan kaputun üstünde standart 911 Turbo modellerinde kullanılandan daha büyük bir spoiler bulunuyor. Arka tamponun altına da etek ekleyen speedART arka camın üzerine de küçük bir spoiler yerleştirmiş.

İç mekanda değişik renkli kaplamalar ve deri yüzeyler için bu kaplamalara uygun dikiş iplikleri sunan firma alüminyum pedal setini de donanımları arasına almış.

3.8 litre hacimli Boxer motorun yazılımını güncelleyen speedART, egzoz sistemini, manifoldlarla beraber yenilerken intercooler ve turbo beslemeleri büyütmüş. Yeni hava filtreleri ve katalitik konvertörler de araçta yerini almış. Bütün bu modifikasyonlar sonucunda 650 beygir güç, 800 Nm üretebilir hale gelen motor, aracı 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaştırırken maksimum süratini 330 km/s'in üzerine çıkarabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder