2 Mart 2012 Cuma

MANSORY McLaren MP4-12C


Üzerinde çalıştığı araçlara uyguladığı abartılı gövde kitleriyle kilometrelerce uzaktan tanınabilen MANSORY şimdi de McLaren MP4-12C temelli bir çalışmaya imza attı.

60 mm genişletilen  çamurluklarında hava yarıkları açılan aracın ön tamponu daha komplike görünümlü bir tasarıma sahip olurken bu kısımda LED farlar kullanılmış. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlarla donatılan aracın ek hava çıkışlı bagaj kapağı karbon fiberden üretilmiş. Yan etekleri de büyütülen MP4-12C'nin yan aynaları karbpn fiberden üretilmiş.

Arka bölümde dev bir spoiler ve yeni bir difüzörle dikkat çeken MANSORY tampona karbon fiber ek parçalar yerleştirirken çift egzoz çıkışını, ana tasarımı değiştirmeden dörde bölmüş.

İç mekanda da yeni malzemeler sunan firma koltuk ve panelleri deri kaplarken konsollarda karbon fiber parçalara yer vermiş. Metal pedal seti de sunan MANSORY direksiyon simidini de makyajlamış.

5 yorum:

  1. aracı mümkün olduğunca mclaren in tasarım anlayışında tutmaya çalışmışlar ki zaten orjinal tasarım gayet sade ve şıktı. kapının arkasındaki hava yarıklarının bir benzerini ön tamponun yanına yerleştirmeleri ve egzost çıkışlarının bozulmadan 4'e bölünmesi hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. orjinal araç zaten ders verir nitelikte güzelliğe sahip. bu ise tam sınırda durmuş. az daha kurcalasalar abartmışlar diyebilirdim ama bu haliyle kendini gösterme ve şıklık arasında güzel bir çizgi yakalamışlar.

    YanıtlaSil
  3. MANSORY çizgileri bana hala abartılı geliyor ama zevk meselesi tartışılmaz :)

    YanıtlaSil
  4. peki bu aracın fiyatı ne kadar olur ki ?

    YanıtlaSil
  5. Standart MP4-12C'nin üzerine 70 ila 100.000 Euro arasında bir ek maliyeti olur gibi.

    YanıtlaSil