7 Nisan 2010 Çarşamba

Sportec 911 Turbo SP580



9ff'in Porsche 911 Turbo temelli modifikasyon çalışmaları arasında en güçlüsü olan DR700'ü tanıtmasından bir hafta sonra Sportec, aynı aracı temel alan giriş kitini müşterilerin beğenisine sundu.

Oldukça sade bir gövde modifikasyonu geçiren aracın ön tamponunun altına bir splitter eklenirken yan etekler daha sportif bir görünüm kazanmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arka kısmında, standart modelinkinden daha büyük boyutlu bir spoiler bulunuyor.

Opsiyonel donanımda bulunan karbon fiber kitinde sunulan yan ayna korumaları, hava emiş kanallarının girişleri ve arka spoiler karbon fiberden üretilmiş.

İç mekanda yarış koltuklarıyla dikkat çeken aracın pedal takımı da alüminyumdan üretilmiş.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli Boxer motorunun elektronik kontrol ünitesi yeniden programlanan otomobil artık 580 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşırken 0'dan 200 km/s sürate ulaşması 10.3 saniye sürüyor.

Maksimum sürati 323 km/s olarak açıklanan otomobilin frenleri de bu tip hızlarla mücadele edebilmesi için modifiye edilmiş. Ön aksta görev yapan fren kaliperleri 6 pistonluyken arka kaliperler 4 pistonlu.

Süspansiyon sistemi de modifiye edilen otomobil artık yere 20 mm daha yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder