11 Ocak 2010 Pazartesi

Honda Insight Modulo


Japon üretici Honda, ezeli rakibi Toyota'nın Prius modelinin Japonya pazarında en çok satan otomobil olması sonrasında Insight modelinin gelişimine hız verdi.

Toyota'yı sportiflikle vurmayı hedefleyen Honda, aracın süspansiyon sistemini modifi ederek daha sert bir sürüş elde etmeye çalışmış. Alçalan yükseklikle beraber hibrit motorlu aracın tüketim değerleri de azalırken çapları 2 inç büyütülen jantların üzerlerine, yüzeylerinin dörtte birini kaplayacak şekilde kapaklar yerleştirilmiş.

Ön ve arka tampon tasarımları tamamen yenilenen otomobil marşpiyelerin altlarına eklenen ve çamurlukların bir kısmını saran parçalar sayesinde artık daha da aerodinamik bir tasarıma sahip. Hava sürtünmesinin azalmasının altında yatan bir başka nedense otomobilin arka camının iki tarafına diklemesine yerleştirilmiş yüzgeçler. A sütunu üzerine yerleştirilen ek parçalarla birlikte istenmeyen türbülansların önüne geçen bu yüzgeçler yakıt tüketiminin azalmasına olumlu katkı sağlamış.

İç mekanına geçildiğinde Alcantara ile kaplanan koltuklar ve direksiyon simidi dikkat çekerken piyano siyahına boyanan orta konsol, bir kısmı deri ile kaplanmış gösterge tablosu ve "Modulo" logoları konsept aracın sunduğu diğer donanımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder