12 Eylül 2017 Salı

Mercedes-AMG Project One


Formula 1 yollarda. Mercedes'in hiper otomobili Project One, W08 Formula 1 aracının 1.6 litre hacimli v6 motorunu yollarda kullanabilmenin en ucuz yolu. Sınırlı üretimin tamamının satılmış olmasıysa üzücü olsa da sürpriz değil.

Tam bir Le Mans yarışçısı gibi duran otomobilde dev hava girişleri, LED aydınlatma grubu, deflektörler, büyük difüzör, yükseklik ayarlı spoiler ve merkezi egzoz çıkışı gibi detaylar dikkat çekerken tavandaki hava girişinin arkasında büyük bir yüzgeç yer alıyor. Ön jantlar 19, arkalarsa 20 inç çaplı.


İç mekanı da minimalist bir tasarıma sahip olan otomobilde koltuklar birleşik. Büyük bölümü karbon fiberden üretilmiş Project One'ın kapıları yukarıya doğru açılıyor ve yaşam alanında, biri gösterge paneli, diğeri de bilgi-eğlence ekranı olmak üzere iki dijital ekran mevcut.

Üst ve altı düz direksiyon simidindeyse aracın birçok sürüş ayarıyla birlikte hava yastığının da bulunması etkileyici. Arka cam bulunmadığından iç aynaya kamera görüntüsü yansıtılırken klima ve elektrikli camlar da donanımda yer alıyor.


İçten yanmalı motorla birlikte toplam dört elektrik motoruna sahip olan otomobil toplamda 1.000 beygirin üzerinde güç üretebiliyor. 8 ileri vitesli, otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla donatılan araç 0'dan 200 km/s sürate ulaşmasını 6 saniyeden önce tamamlayabiliyor.

Sadece elektrik motorlarıyla 25 km menzil sunabilen aracın 275 örneği bulunacak. Tamamı soldan direksiyonlu olacak otomobillerin her bir tanesi vergiler hariç 2.27 milyon Euro karşılığında satılmış.

1 yorum:

  1. Ahaha...:)
    Adamlar resmen bizim vergi sistemimizin bug'ını bulmuş!
    1.6 lt, 1000 hp

    YanıtlaSil