28 Eylül 2016 Çarşamba

Volkswagen I.D.


Geleceğin elektrikli otomobillerde olduğunu düşünen üreticiler arasına Volkswagen de katıldı. 2020 ve sonrası için yaptığı planları açıklayan Alman devinin elektrikli araçlara adanan ailesinde ortaya çıkacak ilk otomobil I.D. konseptiyle tanıtıldı.

2020 yılında Golf ile paralel bir şekilde üretilmesi planlanan elektrik motorlu aracın tasarımında fütüristik görünen LED farlar, kısa bir burun yapısı, büyük jantlar, yan aynalar yerine kullanılan kameralar, ön camla birleşik bir görünüm sunan cam tavan, geniş cam yüzeyler ve ince yapılı LED stoplar kullanılmış.


Otomobilin elektrikli olmasına paralel şekilde mavi renkli gövde altı süslemelerine aynı renkte lastikler eşlik ederken dört kişilik oturma kapasitesi sunan sade tasarımlı iç mekanda bol bol hacim bulunuyor. 2025 yılında full otonomiye geçmesi planlanan otomobil kendi kendisini sürerken direksiyon simidi ön konsolda kayboluyor. B sütunu bulunmayan konseptin arka kapıları kayarak geriye doğru açılıyor.

Otomobilin 170 beygir güç üretebilen elektrik motorunun pil seçeneğine göre 400 ile 600 km arasında menzil sunabilen pillerle eşleştirileceği açıklandı. 0'dan 100 km/s sürate 8 saniyenin altında ulaşabilen konseptin maksimum sürati 160 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder