10 Eylül 2010 Cuma

MEC Mercedes-Benz C63 AMG


Son aylarda modifikasyon firmalarının gözdelerinden birisi konumuna gelen Mercedes C63 AMG için performans kiti hazırlayan firmalar arasına MEC Design da katıldı.

Dış görünüşü hafif bir şekilde modifiye edilen aracı hazırlarken MEC Design'ın favori malzemesi kesinlikle karbon fiber olmuş. Ön tamponun altında bulunan splitter, aynı parçanın yanlarında bulunan hava çıkışları, arka tampon altında bulunan difüzör ve bagaj kapağı üzerindeki küçük spoiler bu malzemeden üretilmiş. Süspansiyon ve fren sistemi modifiye edilen aracın jantlarının çapı da 20 inçe çıkarılmış.

İç mekanda da dışarıda olduğu gibi bolca karbon fiber kullanıldığı görülüyor. Orta konsol ve kapı içleri haricinde aracın sportif direksiyon simidi, gösterge çerçevesi, koltuk zeminlerinin kapı tarafında kalan kısımları ve şaft tünelinin üst kısmı bu malzemeyle kaplanırken Alcantara döşeme ve özel paspas takımı donanıma eklenmiş.

Motor kaputunun altında da ciddi bir güç artışı elde eden firma 6.2 litre hacimli v8 motorun gücünü 600 beygire, torkunuysa 700 Nm'ye ulaştırmış. Bu güç artışı, yeniden programlanan motor kontrol ünitesi, yenilenen egzoz sistemi ve sportif hava filtreleri sayesinde gerçekleşmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder