28 Kasım 2011 Pazartesi

Mitsubishi Mirage

Mitsubishi, Mirage modelini yeniledi. Eskisinden daha dinamik hatlara sahip olan aracın en büyük özelliği sahip olacağı düşük yakıt tüketim değeri olarak gösteriliyor.

Genel anlamda yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilin boyu 3.710, eni 1.665, yüksekliğiyse 1.490 mm. Gövdesine oranla oldukça küçük kalan lastikleri 14 inç çaplı jantların çevresine geçirilen otomobilde düşük yakıt tüketimi elde edilebilmesi için aerodinamik yapı optimizasyonu yapılırken motor ve şanzıman dahil bütün yürüyen aksamda verimliliği artıran malzemeler kullanılmış. Auto Stop & Go isimli start-stop sistemine de sahip olan araçta düşük yuvarlanma direçli lastikler de bulunuyor.


İç mekanı sade bir şıklık sunan Mirage’ın açık renkli döşeme kumaşları ek bir ferahlık hissi sağlarken küçük orta konsolda büyük ekranlı bir navigasyon sistemi ve elektonik klimanın kontrol elemanları bulunuyor. Kenarlarda yuvarlak havalandırma ızgaralarına sahip olan aracın orta konsol üzerinde bulunan mazgallarıysa tasarım olarak konsept araçlarınkileri aratmıyor.

1 litre hacimli, 3 silindirli bir motorla donatılan araç şimdilik sadece önden çekişli olarak sunulacak. 69 beygir güç, 86 Nm tork üretebilen motoru sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) eşleştirilen Mirage’ın ortalama yakıt tüketimi, düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler ve start&stop sistemiyle 3.6 litre/100 km olarak açıklanıyor.

1.2 litre hacimli motoru 79 beygir güç, 105 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 11.7 saniye olarak açıklanırken ortalama tüketim verisi 4.1 litre/100 km.

4 yorum:

  1. olmuş bu şirin olmuş. dünya çapında bir model mi olacak Onur Bey? bazı ülkelerde isim değişikliği ile satılmayacaktır umarım? bir de ne zaman başlarlar satışına?

    YanıtlaSil
  2. İlk olarak Güney Doğu Asya pazarlarında satılacakmış fakat veriler Japonya versiyonuna aitmiş. Bu da demek oluyor ki diğer pazarlara yayılabilme şansı yüksek. 2012'nin ilk çeyreğinde başlanıyor satışına.

    YanıtlaSil
  3. Onur Bey, Mitsubishi'nin bu sene Türkiye'de satacağı Space Star modeli ile aynı araç bu zannedersem. Fiyat ve hangi motorların geleceği hakkında bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Avrupa pazarında Space Star oldu adı. Diğer bilgileri almadım fakat tahmin etmem gerekirse 1.2 litre hacimli versiyon gelir ve eşdeğer motora sahip Nissan Micra ile aynı fiyata satılır.

      Sil