20 Eylül 2011 Salı

Mercedes-Benz Concept B-Serisi E-CELL+


Resmi tanıtımı geçtiğimiz ay yapılan yeni Mercedes B Serisi 2011 Frankfurt otomobil fuarında bir adet hibrit modele kavuştu. Henüz konsept aşamasında olsa da seri üretime oldukça yakın görünen aracın performans ve menzil verileri kabul edilebilir seviyelere getirilebilmiş.

Gövde rengine boyanmış jantlar ve kahverengi grafiklerle dikkat çeken aracın dış tasarımında bir değişiklik yok. İç mekanda ön konsol grafikleri yenilenirken gösterge paneli ve orta konsol üzerinde bulunan ekranlarda güç üretim ve şarj seviyesini gösteren yeni grafikler kullanılmış. Güvenlik donanımı oldukça zengin olan araçta kaza uyarı ve önleme sistemi, şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarısı, geri görüş kamerası, park yardımcısı, hillholder ve adaptif ön farlar bulunuyor.

Süspansiyon sistemi alçaltılan aracın elektrik motoru maksimum 136, sürekli 95 beygir güç üretebiliyor. 68 beygir güç üretebilen benzinli motoru, normal hallerde pilleri şarj amaçlı kullanılırken hızlanmalarda elektrik motoruna yardımcı olarak da kullanılabiliyor. 0’dan 100 km/s sürate yaklaşık 11 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 150 km/s.

Gerektiğinde pilleri standart bir prizden de şarj edilebilen aracın sadece elektrik motoruyla alabildiği yol 100 km’yi bulurken benzinli motorun da devreye girmesiyle menzil 600 km’ye varıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder