19 Ocak 2010 Salı

Lexus IS-F Circuit Club Sport Concept


Japon üretici Lexus, 2010 Tokyo otomobil fuarında IS-F modelinin hafifletilmiş bir versiyonu olan Circuit Club Sport konseptini tanıttı.

Turuncu rengiyle kontrast oluşturan siyah renkli karbon fiber yüzeylerle hemen dikkat çeken aracın tavanı, yeniden tasarlanan kaputu, ön tampon altında bulunan splitter, yan etekler, bagaj kapağı üzerinde bulunan büyük spoiler, arka tamponun altındaki difüzör, bagaj kapağı ve yan aynalarının tamamı karbon fiberden üretilmiş.

Aracın iç mekanına geçildiğinde de kokpit, şaft tünelinin üzeri, kapı içleri ve direksiyon üzerinde karbon fiber kaplamalar görülürken dış renkle uyumlu turuncu-siyah renkli deri ve Alcantara döşemeler içeriye seçkin bir hava katmakta. Yarış koltuklarıyla donatılmış olan otomobilin siyah renkli magnezyum alaşım jantları sportifliği vurgulayan bir başka unsur.

Araçta kullanılan 5 litre hacimli v8 motor üzerinde bir modifikasyon çalışması yapılmazken 423 beygir güç üretebilen motor, hafifleyen otomobili çok daha rahat hareket ettirebiliyor.

Yol tutuş performansının iyileşmesi için süspansiyon sistemi modifiye edilen aracın fren sistemi de elden geçirilerek karbon seramik fren diskleri kullanılmaya başlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder