13 Temmuz 2018 Cuma

Aston Martin Cygnet V8


Ürettiği sportif GT modelleriyle ünlenen İngiliz firma Aston Martin'ın tarihinde bir de minik model bulunuyor. Toyota iQ temelleri üzerine geliştirilen ve bu aracın teknik detaylarını kullanan Cygnet'in Goodwood'da sergilenen seçeneğiyse inanılmaz özelliklere sahip.


Büyüyen jantlar ve genişleyen iz açıklığıyla birlikte çamurlukları genişletilen otomobilin ön bölümünde ek hava girişleri yer alıyor. Arkadan bakıldığında da yeni tamponla birlikte geniş egzoz çıkışları görülebiliyor.

İç mekanı standart araçtaki deri döşemeleri kaybeden modelde karbon fiber yüzeyler görülebiliyor. Arka koltuklarını da kaybeden bu Cygnet iki adet tek parçalı yarış koltuğuna ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip. Hidrolik el freni ve tam boy takla kafesi de eklentiler arasında.


Tahmin edileceği gibi süspansiyon sistemi de tamamen yeni olan otomobilin yavaşlama performansını iyileştirmek adına önde 380, arkada 330 mm çaplı fren diskleri, 6 ve 4 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılıyor.

İsminden de anlaşılacağı üzere kaputu altına 8 silindirli bir motor sığdırılmış olan araç 4.7 litre hacimden 430 beygir güç, 490 Nm tork alabilmiş. Vantage S'in motoru sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşılırken maksimum sürat 274 km/s.

1 yorum:

  1. Bu aracin en yakin oldugu ulke Ingiltere mi yani simdi? Bari yakindan gorseydik :)

    YanıtlaSil