28 Aralık 2015 Pazartesi

Toyota 86 GRMN


Japonya pazarında sadece 86 olarak tanınan Toyota GT86 bu ülkeye özel bir versiyona daha kavuşuyor. Çok iddialı bir dış görünüme kavuşan aracın kaputu altında turbo besleme bekleyenlerse yine hüsrana uğruyor.

Daha sportif bir görünüm sunan ön tamponun altına karbon fiber splitter ekleyen Gazoo Racing ek hava çıkışları açtığı kaputu ve tavanı da aynı malzemeden üretmiş. Yan aynalar ve eteklerde siyah renk kullanılırken hafifletilmiş 17 inç çaplı jantlar da aynı renge boyanmış.


Arka bölümde dev spoiler ve difüzör karbon fiberden imal edilirken büyük difüzöre hem geri vites lambaları hem de yeni egzoz sisteminin tekli çıkışı yerleştirilmiş. Pistte tur zamanlarının iyileşmesi için yapılanlar arasında yeni frenler, genişletilmiş jantlar ve elden geçirilmiş süspansiyon sistemi bulunuyor.


İç mekanda Recaro imzalı, yüksek yan destekli koltukları dikkat çeken aracın yolcu konsolunda GRMN logosu bulunurken hafiflik sağlamak için ses sistemi iptal edilmiş. Direksiyon simidi, el freni ve vites topuzu da koltuklar gibi Alcantara kaplanırken beyaz renkli gösterge paneli ve metal pedal seti standart donanımda.

2 litre hacimli Boxer motoru hala atmosferik emişli olsa da artık 216 beygir güç, 217 Nm tork üretebilen otomobilden sadece 100 adet üretileceği açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder