8 Nisan 2011 Cuma

Rolls-Royce 102EX


2011 Cenevre otomobil fuarında, son yıllarda bu tür organizasyonlarda sıklıkla gördüğümüz elektrikli otomobiller bol bol bulunuyordu. Kullanım giderlerini oldukça aşağılara çekebilen bu araçların lüks segmentte görülmesine yavaş yavaş alışmaya başlamıştık ki İngiliz üretici Rolls-Royce elektrik motorlu konsept aracını tanıttı.

Özel bir maviye boyanan gövde rengiyle dikkat çeken 102EX tasarım olarak Phantom modelinden farksız. İç mekanda da genel görünüm olarak bu otomobille aynı olan aracın ahşap kaplamaları yerini daha çevreci bir ürüne bırakırken Corinova deri döşemeler bitkisel yağlarla işlenmiş.

Ön konsoluna bir şarj göstergesi yerleştirilen otomobilin şarj ünitesi C sütununa gizlenirken marka amblemi Spirit of Ecstasy şeffaf üretilip ışıklandırılmış.

Toplam güçleri 390 beygire ulaşan iki elektrik motoru yardımıyla hareket eden aracın sahip olduğu tork değeriyse 800 Nm. 0'dan 100 km/s sürate erişme süresini "8 saniyenin altında" olarak açıklayan Rolls-Royce aracın maksimum süratini de 160 km/s'te sınırlanmış.

71 kWh kapasiteli pillerle donatılmış olan aracın çift fazlı şebeke için şarj süresi 8 saat olarak açıklanırken maksimum menzilin 200 km civarında olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder