11 Ekim 2009 Pazar

Mitsubishi Lancer Evolution X


Mitsubishi, iki yıldır üretimde olan Lancer Evolution X modelinin detaylarında küçük oynamalar yaptı.

2009 Tokyo otomobil fuarında tanıtıldıktan sonra ilk olarak Japonya'da piyasaya sürülecek olan otomobilde mekanik anlamda bir yenilik bulunmamakta.

Aracın dış görünümündeki tek yenilik dışarıya doğru küçük bir bombeye sahip marşpiyeler olurken motor kaputu altındaki yenilik motor üst kapağının artık plastikten üretilmesi. Bu sayede üretim maliyetini düşüren Mitsubishi ayrıca aracı 1.5 kg hafifletmiş oluyor.

İç mekana geçildiğinde devir ve hız göstergesi arasında bulunan yol bilgisayarının artık renkli ekrana sahip olduğu görülüyor. Ayrıca kalite hissinin artması için klima kontrollerinin etrafı krom çerçevelerle çevrelenmiş.

2 yorum:

  1. Onur bey cok yakinda evo x alacağım da. Piyasadaki 2010 evo x ler renkli ekran degil. İnternette ise 2008 modelin ecu sorunları yag ve yakit sorunları olduğu yazıyor. Acaba onların 2008 bizim 2009 mu okuyor. 09 - 10 arasında ise 10 15 bin tl fark var. Ne yapmalıyım sizce?

    YanıtlaSil
  2. Özellikle Evolution ailesi gibi aşırı beslemeli motora sahip araçların en az yol yapmışı ve üzerinde en az oynanmışını tercih etmek gerektiğini düşünüyorum. Kaç model olursa olsun modifiye edilmemiş bir Evolution veya S2000 bulmak imkansıza yakın malesef. Bununla birlikte ilk dönem sorunlarını atlatmış bir modeli tercih etmek daha mantıklı olacaktır. 2008, bizde de aynı model olduğundan 2009 ve sonrası araçların tercih edilmesi daha mantıklı olacaktır.

    YanıtlaSil