18 Ağustos 2014 Pazartesi

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse one of one


Bugatti Veyron ailesinin sayısız özel üretim modeline bir yenisi eklendi. Bu yıl Pebble Beach'te tanıtılan otomobil adından da anlaşılacağı gibi tek örnek bir çalışma.

Type 41 Royale, Type 55 ve Type 44 gibi klasik Bugatti modellerinde kullanılan siyah-sarı gövde rengine sahip olan otomobilin ön panjurunda alıcısının isminin baş harfleri olan PL görülebiliyor. 200 adam-saate mal olan bu parçanın haricinde spoilerin alt kısmına da Bugatti logosunun işlenmesi otomobili farklı kılan detaylar arasında.


İç mekanda siyah renkli deri döşeme ve piyano siyahı kaplamalar görülebilirken dış mekanda olduğu gibi yaşam alanında da detaylarda sarı renk kullanılmış. Kapı eşikleri ve vites konsolunun yanına "one of one" grafikleri işlenirken koltuklarda da Bugatti logoları bulunuyor.


Koltuk aralarına da özel bir işleme yerleştiren Bugatti asıl ilginç özelliğiyse kapı içlerinde sunuyor. Çift katlı deri döşemeye sahip olan bölümde siyah renkli üst kısımda laser kullanılarak delikler açılmış. Bu deliklerden görülen sarı renkli döşemeyse Grand Sport Vitesse şeklini almış.


Kaputu altında yenilik olmayan otomobilin dört turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motoru 1.200 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.6 saniyede ulaşabilen dört tekerlekten çekişli aracın üzeri açıkken ulaşabildiği maksimum sürat 409 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder