3 Mayıs 2024 Cuma

Renault Symbioz


Renault ailesine yeni bir SUV eklendi. 2017 yılında tanıtılan aynı isimli konseptle arasında bir bağ bulunmayan otomobili daha uzun bir Captur olarak tanımlamak mümkün. İlk etapta tek motor seçeneği sunan aracın iç mekan tasarımı da tanıdık.

C sütununa kadar temellerini paylaştığı Captur ile aynı tasarımı sunan otomobilde sadece farlar arasında yer alan bölümde sunulan desenler ve 19 inç çaplı jantların tasarımları farklı. 4.413 mm'lik boyuyla Captur'den yaklaşık 15 cm daha uzun olan araç arka bölümde bambaşka bir yapıya sahip.

Bu bölümde Captur'den çok daha köşeli bir tasarım sunan araçta Volkswagen Golf'ten alınmış gibi duran LED stoplar kullanılmış. Dik bir bagaj kapağı, küçük arka cam ve şık bir spoiler sunan aracın arka tamponu da büyük ölçüde siyah renkli.

İç mekan tasarımı da Captur'den aynen alınan aracın 2.638 mm olarak açıklanan aks mesafesi de bu aracınkiyle aynı olsa da bagaj hacmi daha büyük. Arka koltuklar geriye itildiğinde 492 litre olan hacim, koltuklar ileriye itildiğinde 624 litre oluyor.

Kaputu altında Clio ve Captur'de kullanılan hibrit motor görev yapan otomobilin 1.6 litre hacimli, atmosferik emişli ünitesi 95 beygir güç üretebilirken bir çift elektrik motoruyla birleşince karma güç 145 beygire yükseliyor. Şanzımansa benzinli motor için 4, elektrik motoru için 2 ileri oranlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder