30 Nisan 2024 Salı

Hopium Machina


Sürekli Çinli üreticilerin elektrikli otomobil tanıtımı görmek canınızı sıktıysa sizlere göre bir aracımız var. Fransız startup Hopium, ilk etapta 2025 yılında piyasaya sürmeyi planladığı otomobilini gerçeğe dönüştüremeyecekmiş gibi görünse de aracın konsept hali dikkat çekici.

Etkileyici bir dış tasarıma sahip olan aracın ön bölümünde geniş bir panjur, sivri tasarımlı kaput ve aşağıya doğru "akan" LED farlar dikkat çekerken dev jantlar, yan kameralar, gizli kapı kolları, genişletilmiş çamurluklar, kısa yapılı bagaj kapağı ve ön bölümdeki yapıyı kopyalayan stop ve tampon tasarımı dinamik yapıyı pekiştirmiş.

Bütün konsolu kaplayan dev bir ekrana sahip olan iç mekanda iki kollu direksiyon simidi, büyük bir cam tavana da sahip olan otomobilde dört adet tekli koltuk kullanılıyor. Bu koltukların arasından uzun bir konsol geçiyor. Vites seçimine yarayan dokunmatik yüzeyse orta konsolun üzerinde bulunuyor.

Teknik verileri detaylı olarak açıklanmamış olsa da aracın 500 beygir güç üreteceği ve 230 km/s maksimum sürate ulaşabileceği açıklandı. Hidrojen yakıt piline sahip olduğundan deposu 3 dakikada doldurulabilen aracın menziliyse 1.000 km'nin üzerinde. Konseptin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresiyse 5 saniyenin altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder