2 Mayıs 2024 Perşembe

Force Gurkha


Force Motors, Gurkha'nın beş kapılı seçeneğini tanıttı. Uzayan gövdesi haricinde 3 kapılı kardeşinden farksız görünen otomobilin gelişiyle birlikte Gurkha ailesinin iç mekanında biraz daha modernleşme görülürken kaput altında yer alan motorda değişim yaşanmamış.

Köşeli hatlarıyla Mercedes G Serisi'ni andıran bir tasarım sunan otomobil bu benzerliği yuvarlak farlar, köşeli kaput, kaput köşelerine yerleştirilmiş sinyaller ve ön sağ çamurlukta yer alan hava çıkışı gibi detaylara borçlu.

4.390 mm boyuyla 3 kapılı kardeşinden 425 mm daha uzun olan aracın aks mesafesi de 2.825 mm. Yerden yüksekliği de 233 mm olarak açıklanan merdiven şasiye sahip araçta siyah renkli tamponlarla çamurluk ve kapı altı korumaları kullanılırken port bagaj, şnorkel, merdiven ve yan basamaklar gibi donanımlar da sunulmakta.

İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanıldığı söylense de fotoğraflardan bunu doğrulamak zor. Orta konsolda sunulan dokunmatik ekransa Apple CarPlay ve Android Auto gibi programlara sahip. Bu arada üç koltuk sırasına kavuşan aracın 7 kişilik olduğunu da belirtelim.

Kaputu altında Mercedes'ten alınan 2.6 litre hacimli bir Diesel ünite bulunan araç 140 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla gücü dört tekerleğe ileten otomobilde ön ve arka kilitli diferansiyeller bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder